Angsttherapie

Iedereen is wel eens bang of angstig. Dat is niks om je zorgen over te maken. Maar soms ontwikkelt een angst zich tot iets groots, het gaat je leven beheersen. Voortdurend heb jij het gevoel dat er ‘iets’ staat te gebeuren terwijl dat in werkelijkheid niet het geval is.

 

oorzaken

Angststoornis

Wanner in angsttherapie

Soms is het behandelen van angst niet nodig. Heb je een enorme angst voor slangen? In Nederland kun je daar vrijwel altijd zonder problemen mee leven. Het wordt anders als je angst voelt in kleine ruimtes of op plaatsen waar het druk is. Of als je sociale angst hebt of angst om verlaten te worden. Dat geldt ook voor alle andere angsten die je kwaliteit van leven beperken, zoals vliegangst, faalangst of een constant aanwezige angst voor van alles en nog wat.
De symptomen van een angstsstoornis:

  • Ik weet dat mijn angst overdreven is maar ik voel me angstig en vermijd dingen
  • Ik voel veel lichamelijke spanning in situaties waarin anderen vrij relaxed zijn
  • Ik heb echt last van mijn angst. Het beperkt me in mijn welzijn of mogelijkheden
  • De angst ondermijnt mijn zelfvertrouwen of zelfbeeld

De psycholoog Arnhem kan je helpen

Beperkt angst je in het dagelijks leven? Laat jij je leiden door je angst? Een angst of fobie die jou beperkt in je dagelijkse leven kun je behandelen. Therapie bij ons is meestal kortdurend en biedt snel resultaat. Vaak merk je na 1 ontmoeting met één van de psychologen al duidelijk verschil.

Dé psycholoog Arnhem kan jou helpen je angst te overwinnen. De hulp die wij bieden is gericht op het oplossen van het probleem dat je nú hebt en het voorkomen van dezelfde situatie in de toekomst.

Contact

Wil jij weten hoe wij jou kunnen helpen? Je kunt ons bereiken op 06 – 42305656 of vul onderstaand formulier in.