Concentratieproblemen oplossen

Moeite hebben om je te concentreren is heel normaal: je bent afgeleid door omgevingsgeluid, je hebt slecht geslapen, je voelt je onrustig of je ervaart bepaalde (vervelende) emoties die je van bezigheden afhouden. Vaak is dit van korte duur en komt je concentratie en aandacht snel terug. Wanneer het gebrek aan concentratie en aandacht langer aanhouden of blijvend van aard zijn, brengt dat veel problemen met zich mee. Je functioneren en prestaties komen in gevaar.

 

Oorzaken

Concentratieproblemen

Concentratieproblemen in het dagelijkse leven

Vaak lijkt het dat je je minder goed kan concentreren dan anderen om je heen, het kost je meer tijd en energie. Je zweeft van het ene onderwerp naar het andere onderwerp in je hoofd, je raakt spullen kwijt, je bent slecht georganiseerd, goed luisteren gaat je maar moeilijk af. Soms doe je van alles tegelijk, maar je krijgt niets afgerond. Het zijn een paar problemen waar zowel kinderen, volwassenen als ouderen met concentratieproblemen tegenaan lopen in de dagelijkse praktijk. Soms is de wanhoop nabij!
Concentratieproblemen en moeite met aandacht heeft consequenties voor je functioneren in de toekomst of misschien heeft het al voor veel problemen gezorgd in je verleden. Kortom, tijd om in te grijpen.

Wat kan Dé psycholoog Arnhem voor je betekenen

De gesprekken zijn niet voor iedereen hetzelfde. De benadering van de psycholoog is persoonlijk en gericht op jou als individu: jouw behoeften en functioneren staan centraal. In de gesprekken kan een diagnose gesteld worden, maar deze is niet leidend. Inzicht in jezelf en handvatten om beter met je concentratieproblemen om te gaan zijn kenmerken van de behandeling.
Steeds vaker wordt medicatie overwogen voor concentratieproblemen. Dit moet een doordachte keuze zijn. Hierbij kunnen we je adviseren en eventueel doorverwijzen naar andere specialisten. De hulp die wij bieden is gericht op het probleem dat je nu ervaart en het voorkomen van de situatie in de toekomst.

Contact

Wil jij weten hoe wij jou kunnen helpen? Je kunt ons bereiken op 06 – 42305656 of vul onderstaand formulier in.