Hulp bij depressie

Je ligt in bed en vraagt je af: “Wat is mijn leven nou echt waard?” “Wie geeft er om mij?”. Je wilt ‘s ochtends niet naar je werk, je gaat ook niet. Want, wat kun je op je werk bereiken als je je toch niet kunt concentreren? Ook afspraken met vrienden en kennissen laat je schieten. Je zegt dat je geen tijd hebt, stiekem kun je het gewoonweg niet opbrengen.

 

Depressie

Help, ik heb een depressie

Je bent wel eens somber, neerslachtig of verdrietig. Vaak door een recente gebeurtenis zoals zorgen of problemen op je werk of in je relatie. Soms is er ook helemaal geen duidelijke aanwijsbare reden waarom je je zo voelt. Ondanks dat je je absoluut niet goed voelt is dit maar tijdelijk en krabbel je redelijk snel weer uit deze dip. Toch kan het zijn dat je langer (langer dan twee weken) met deze nare gevoelens blijft zitten en je begint te merken dat je hele bestaan wordt bepaald door je negatieve stemming. Je mist energie en het lukt je maar niet om positief tegen het leven aan te kijken of dingen te ondernemen. Als je langere tijd last hebt van deze gevoelens en het algemene gebrek aan levenslust, bekijk je situatie dan eens eerlijk en kijk wat je er aan kunt doen.

Hieronder staan een aantal kenmerken van een depressie. Roept dit bij jou ook herkenning op?

  • Je hebt een negatief gevoel, het maakt toch niet meer uit
  • Dingen die jij eerder leuk vond om te doen, daar heb je geen zin meer in.
  • je hebt het gevoel dat je geen beslissing kunt nemen op dit moment.
  • Je hebt geen zin in een nieuwe dag.
  • Je voelt je, om welke reden dan ook, schuldig tegenover anderen.

Dit zijn allemaal tekenen van een depressie. Het is heel normaal om dit te ervaren na een zware of verdrietige periode, het verlies van een dierbare of moeilijkheden op je werk. Na een poosje herstel je vanzelf. Maar als dit niet gebeurt, heb je hulp nodig.

De psycholoog Arnhem kan helpen bij een depressie

HHeb je last van een depressie dan kan Dé Psycholoog Arnhem je helpen. Door een gerichte behandeling kunnen wij de depressie aanpakken en ervoor zorgen dat jij weer positief in het leven gaat staan. Nu én in de toekomst!

Contact

Wil jij weten hoe wij jou kunnen helpen? Je kunt ons bereiken op 06 – 42305656 of vul onderstaand formulier in.