Tarieven en vergoedingen

Tarieven en vergoedingen GZ psycholoog

Bij de GZ psycholoog zijn er vergoedingen vanuit de basisverzekering mogelijk. Je hebt hierbij een verwijzing van je huisarts nodig. De huisarts bepaalt hoeveel tijd er vergoed wordt.

Mocht je aanvullend verzekerd zijn voor psychologische zorg, dan kun hier mogelijk ook nog een beroep op doen. Het tarief voor een individueel consult of intake bedraagt €89 per 45 minuten. In overleg kunnen langere sessies gepland worden.

Tarieven en vergoedingen Psycholoog NIP

De Psycholoog NIP wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Hieronder vind je de tarieven, informeer bij je zorgverzekeraar op welke vergoeding je recht hebt.

  • Individuele therapie 60 minuten € 95,-
  • Relatietherapie 60 minuten € 59 per persoon

Betaling

Je betaalt na afloop van elke sessie contant of per pin en ontvangt dan een betalingsbewijs. Als je de kosten wilt declareren bij je zorgverzekeraar, geef het even aan (liefst aan het begin van een sessie), dan krijg je van ons een officiële factuur.

Vergoedingen

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de gesprekken vanuit de aanvullende verzekering. Meestal gebeurt dit vanuit de rubriek ‘alternatieve zorg’. Dit komt omdat de psycholoog NIP werkt zonder BIG-registratie. Het voordeel is dat je je eigen risico niet opmaakt en geen verwijzing nodig hebt van je huisarts.
Je zorgverzekeraar kan je vertellen welk pakket je hebt, en welke vergoeding je krijgt.

Voorwaarden

  1. Geef een verhindering tijdig door, meer dan 24 uur van tevoren. Ben je dit vergeten of doe je dit niet, dan brengen we 55 euro in rekening. We hebben de tijd en ruimte voor jou gereserveerd, en kunnen op een korte termijn niet iemand anders vinden.
  2. In overleg kunnen we een sessie verlengen.

Afspraak maken

06 – 42305656

Stuur een mail