Overspannen – behandeling

 

Als je denkt aan wat je allemaal nog moet doen, de afspraken die je hebt staan, voel je die spanning weer opkomen. Werk, privé en al het andere, je trekt het gewoon niet meer. Je slaapt slecht en zit slecht in je vel, je bent overspannen!

 
 

Overspannen?

Omgaan met overspannenheid

Bij overspannenheid is de draaglast groter dan de draagkracht en dat levert Stress op. Als er nog bijkomende stressfactoren zijn kan het zijn dat je het niet meer aankunt. Je hebt dan het gevoel de controle te verliezen en raakt ontmoedigd. Als die stress veroorzakende factoren met name in het werk liggen is er sprake van werkgerelateerde overspannenheid.

Overspannenheid lijkt op een Burn out maar je kunt nog herstellen door een paar dagen of weken rustig aan te doen. Je hebt een aantal maanden te hard gewerkt omdat er teveel van je verwacht werd. Hierdoor raak je van streek. De ene dag voel jij je goed terwijl je de dag erna erg moe of gespannen bent. Houdt een ‘overspannen situatie’ langer aan dan kan dit resulteren in een Burn out.

Herken jij de symptomen hieronder:

  • Denken aan verplichtingen zorgt voor een gespannen gevoel.
  • Je bent erg prikkelbaar.
  • Je kunt je minder goed concentreren op je werk of studie
  • Je bent erg vermoeid.
  • Je hebt geen / minder behoefte aan sociale contacten

Dé psycholoog Arnhem kan je helpen

Overspannenheid is goed te behandelen. De psycholoog Arnhem kan je helpen in dit traject. In bijna alle gevallen gaat jouw situatie binnen een aantal weken met reuzenstappen vooruit.

Contact

Wil jij weten hoe wij jou kunnen helpen? Je kunt ons bereiken op 06 – 42305656 of vul onderstaand formulier in.