Relatieproblemen oplossen

Een relatie is een complexe aangelegenheid. We worden verliefd, oneindig geluk lijkt te bestaan, passie in overvloed en een gezamenlijke toekomst opbouwen is het enige dat je wilt. En dan dat moment waarop het niet meer gaat. Plotseling, of misschien wel geleidelijk (na jaren) word je je er opeens van bewust: waar ben ik in beland? Een relatie waarin je je niet meer veilig voelt in het contact. Is de ander er wel voor mij als ik dat nodig heb, kan ik mijzelf zijn?

 

Relatie
problemen

Herken relatieproblemen

Iedereen wil geluk ervaren in zijn of haar relatie, maar helaas, de werkelijkheid is vaak anders. Ruzies en conflicten overheersen wanneer jullie bij elkaar zijn.

  • Jullie hebben vaak ruzie met elkaar, soms over de kleinste dingen
  • Jullie leven langs elkaar heen, terwijl je in hetzelfde huis woont
  • Je twijfelt aan je relatie en jullie toekomst samen
  • Jullie doelen in de toekomst verschillen (bijv. gedachten over carrière en kinderen).
  • Een van jullie is vreemdgegaan en het vertrouwen lijkt weg

Je probeert grip te krijgen op de situatie. Misschien valt het allemaal wel mee en zal het de volgende keer beter gaan. Maar dat gebeurt niet, en de volgende keer niet, en de keer daarna ook niet. Uiteindelijk verwacht je zelfs dat het mis gaat. Je voelt je machteloos! En wat nu?
Je wilt je frustratie kwijt en misschien ook wel delen met een ander. Toch zijn mensen vaak bang om met deze gevoelige privésituatie naar buiten te treden. Je schaamt je voor alles wat er gebeurt en ziet geen mogelijkheid meer om er samen uit te komen. Begrijpelijk. De situatie gaat je leven beheersen en andere belangrijke zaken in je leven komen in gevaar. Het wordt tijd om het anders aan te pakken en te investeren in je relatie.

Wat kan Dé Psycholoog Arnhem voor jullie doen

Een gesprek met Dé psycholoog Arnhem kan jullie iets bieden . Het is een veilige omgeving om samen met je partner je behoeften, kwetsbaarheden en twijfels op tafel te leggen en hier iets mee te doen. Iets anders dan wat jullie normaal gesproken doen. Iets wat blijkbaar niet werkt. Het herkenbaar maken van de problematiek, het doorbreken van conflicten en het versterken van verbondenheid zijn kenmerken van de behandeling.
Ook individuele gesprekken zijn mogelijk; als je denkt dat jij of je partner er nog niet aan toe is. Deel dit proces met je partner en misschien kunnen jullie samen de volgende stap zetten.

Contact

Wil jij weten hoe wij jou kunnen helpen? Je kunt ons bereiken op 06 – 42305656 of vul onderstaand formulier in.