Rouw- en verliesverwerking

Het verwerken van groot verlies, zoals een dierbare, vraagt vaak veel tijd. Ook andere vormen van verlies kunnen een grote impact hebben op kwaliteit van leven. Hierbij kan worden gedacht aan een verbroken relatie, waarbij het verlies van een levensparter wordt ervaren, of het verlies van een langdurig dienstverband. In sommige gevallen is ‘tijd’ niet voldoende om het verlies te verwerken. Een niet goed verwerkt verlies kan leiden tot een lusteloos gevoel waarbij het gevoel ‘wat doet het er nog toe’ een steeds centralere rol in het leven inneemt. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Verlies van een dierbare
    Een dierbare verliezen zorgt uiteraard voor een groot gemis. Maar wat als dit gevoel niet meer verdwijnt? Immers, iedereen krijgt op een zeker moment in het leven te maken met het overlijden van een dierbare. Toch pakken de meeste mensen pakken het leven weer op. Waarom lukt jou dat niet?
  • Verlies van een partner (verbroken relatie)
    Het verliezen van een partner kan hetzelfde gevoel oproepen als het overlijden van een dierbare. Dit is vaker het geval als het gaat om een relatie die niet in overleg verbroken is.
  • Verlies van een baan
    Een baan zorgt voor financiële zekerheid en (soms) voor status. Het verliezen van een baan kan een grote impact hebben op de gezinssituatie en het gevoel van eigenwaarde.

Verwerken van een verlies

Samenvattend: het verwerken van een verlies kan ‘spontaan’ gebeuren, doordat met het verstrijken van tijd het gevoel van gemis slijt. Wanneer dit gevoel niet slijt dan is het gemis voortdurend aanwezig en heeft het impact op de kwaliteit van leven

Ik kan je helpen

Mijn naam is Irma en ik ben psychodynamisch therapeut. Ik je helpen om een onverwerkt verlies te verwerken. Tijdens mijn werkzaamheden heb ik veel ervaring opgedaan met het verwerken van onverwerkte verliessituaties. Tijdens de therapie help ik op een positieve manier door een individuele behandeling op te stellen. Doordat jij actief participeert in de therapie zorg ik ervoor dat de therapie is afgesteld op jouw gedachten en gevoelens. Hierdoor ben jij onderdeel van de oplossing.

Contact

Wil jij weten hoe wij jou kunnen helpen? Je kunt ons bereiken op 06 – 42305656 of vul onderstaand formulier in.